Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Piazza’nın karşısında, konteynerlerde yaşam mücadelesi veren ve ekmek parası kazanmak için çabalayan esnafı ziyaret etti. Buradaki esnafın yaşadığı mağduriyeti yerinde gözlemleyen Başkan Ateş, yetkililere plansız ve istişaresiz uygulamalara son verilmesi çağrısında bulundu.

“ESNAF MAĞDUR EDİLİYOR, ÇÖZÜM SUNULMUYOR!”

Başkan Ünal Ateş, yaptığı açıklamada esnafın “Burayı boşaltın” talimatı ile adeta sahipsiz bırakıldığını belirterek şunları söyledi:

“Buradaki esnafımız, zaten büyük zorluklarla ayakta durmaya çalışıyor. Şimdi de hiçbir istişare yapılmadan, herhangi bir çözüm sunulmadan dükkânlarını boşaltmaları isteniyor. Daha dün, bir esnafımızdan harç parası alınıp kapı numarası verilirken, vergi levhası çıkartması için yüz binlerce lira masraf ettirilirken, bugün ‘Burayı boşaltın’ deniliyor. Böyle bir yönetim anlayışı kabul edilemez!”

Mesleki Eğitim Öğrencileri Stajlarını Avrupa’da Yapıyor Mesleki Eğitim Öğrencileri Stajlarını Avrupa’da Yapıyor

“ESNAFIMIZ DİRENMİYOR, ÇÖZÜM BEKLİYOR!”

Esnafın kesinlikle bir çözüme karşı olmadığını vurgulayan Başkan Ateş, yetkililere seslenerek makul bir alternatif sunulmasını talep etti:

“Esnafımız ‘Buradan gitmeyelim’ demiyor, sadece ‘Bize bir yer gösterin, biz de evimize ekmek götürelim’ diyor. Ama görüyoruz ki, sabah hiçbir bilgilendirme yapılmadan iş makineleri buraya sokulmuş, esnafın bulunduğu alanın hemen arkasında hummalı bir çalışma başlatılmış. Plansız ve keyfi kararlarla esnafı mağdur etmek Kahramanmaraş’a yakışmaz. Biz bu şehrin kalkınmasını istiyoruz, esnafın ayakta kalmasını istiyoruz.”

“CHP OLARAK ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ!”

CHP Kahramanmaraş İl Başkanlığı olarak, esnafın sesi olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Ünal Ateş, yetkililere çağrıda bulundu:

“Buradan yetkililere açıkça sesleniyoruz: Esnafımızı mağdur etmeyin, insanları ekmeğinden etmeyin! Eğer buradaki esnaf taşınacaksa, onlara alternatif bir çözüm sunulmalı, planlama yapılmalı. Geçici çözümlerle değil, uzun vadeli projelerle Kahramanmaraş’ı yönetmek zorundasınız. CHP olarak her zaman esnafımızın yanında olacağız ve haklarını sonuna kadar savunacağız!”