BİRLİK SAĞLIK SEN Kahramanmaraş İl Temsilcisi Mustafa Kuzugüden'in açığa alına sendika genel başkanı tepki gösterdi.
BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, “Şiddet uygulayan pek çok kişi ortada elini kolunu sallayarak gezerken, konuyu basında dile getiren Kahramanmaraş İl Temsilcimize hiçbir kanuna, genelgeye, yönetmeliğe uymayan iki ay memuriyetten açığa alma cezası; asla ve asla kabul edilemez” dedi.
BİRLİK SAĞLIK SEN Genel Başkanı, İzmir Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yaptığı basın açıklamasında “Bugüne dek sağlıkta şiddetti önlemek adına, tedbir alan yok, yeterli yasal düzenleme yok, uygulama yok” dedi. Ahmet Doğruyol, bazı sendika üyelerinin de yer aldığı açıklama sırasında şunları kaydetti:
Şiddet uygulayan pek çok kişi ortada elini kolunu sallayarak gezerken, konuyu basında dile getiren Kahramanmaraş İl Temsilcimize hiçbir kanuna, genelgeye, yönetmeliğe uymayan iki ay memuriyetten açığa alma cezası; asla ve asla kabul edilemez.
Bu yöneticiler kendi personelini koruyamıyor. Kendi personelini koruyamadığı gibi, tüzel kişiliği gereği bir tv programına katılan BİRLİK SAĞLIK SEN Kahraman Maraş il temsilcimiz Mustafa Kuzugüden'i 657 sayılı devlet memurları kanunun 15. Maddesine göre, yani devlet memuru basına beyanat veremez maddesine dayanarak tedbir amaçlı iki ay açığa alıyor.
İlgili kanun ve genelgeler doğrultusunda, Sendika İl Temsilciliğiyle ilgili tüm evrakları kuruma teslim edilerek tüzel kişilik kazanmış olan ve basına beyanat vermesinde kanunen hiçbir engel olmayan Mustafa Kuzugüden'i Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğünün açığa alması kanun tanımamaktır.
Soruyoruz! Eyyy Kahramanmaraş'ın il sağlık müdürü, sizin bir sendikacıyı açığa alma eyleminiz kanunları bilmemekten mi? Kanunları tanımamaktan mı? Biliniz ki, her ikisinin gerekçesi de birbirinden beter.
Sadece basına yansıyan şekliyle, aynı gün içerisinde, Kahramanmaraş'ta Hastaneyi pompalı tüfekle basarak, doktor ve hemşireleri rehin alan bir kadın, Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Devlet Hastanesi'nin ortopedi servisinde tedavi gören hastaya tabancayla ateş edip kaçan kişi. Birkaç gün önce İzmir'in Buca ilçesinde masasında dövülen aile hekimi, önceki gün İzmirGaziemir'de acilde kafası yere vurulan kadın doktor vb. pek çokşiddet olayı.
Sağlık çalışanları sesini duyurmak için yıllardır çırpınıyor.
Gören var mı? Yok.
Duyan var mı? yok.
Tedbir alan var mı yok. Biliniz ki, basın mensuplarımız ve sosyal medya aracılığıyla duyduklarımız ve gördüklerimiz buz dağının görünen yüzünden ibaret.
Emin olun ki, sağlıkta şiddetle ilgili her gün onlarca, belki de yüzlerce sağlık çalışanımız hakarete, küfre ve fiziki şiddete maruz kalmaktadır. Maalesef sağlıkta şiddette sınırlar kalktı. Göreve giden sağlık çalışanları sağ salim evine döndüklerinde şükreder hale geldiler. Ve çırpınan sağlık çalışanlarının karşısında bilmem, görmem, duymam diyerek üç maymunu oynayan yöneticiler.
6331 Sayılı iş sağlığı güvenliği kanununun 4. Maddesi der ki; İşveren, çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Sağlayabildiniz mi? Hayır. Peki hastanede yaşanan silahlı baskını kamuoyuyla paylaşan İl temsilcimizi, 2005/14 sayılı genelgede "Sendika ve konfederasyon il ve ilçe temsilcileri ile sendika şubesi, sendika ve kon federasyon yöneticilerinin yürütmekte oldukları sendikal faaliyetler kapsamında, görevleri ile ilgili olmayıp doğrudan yapacakları basın açıklamaları hakkında disiplin soruşturmasıyapılmayacaktır." denilmesine rağmen nasıl disiplin soruşturması yapıp iki ay açığa alabiliyorsunuz?
Emin olun ki, biz çok şey istemiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Biz yaptığınız her türlü iş ve işlemde, her vatandaş gibi mevcut kanunlara uymanızı istiyoruz. Biz Kahramanmaraş il temsilcimiz Mustafa Kuzugüden ile ilgili gerekli hukuki girişimlerde bulunduk. Bekliyoruz. Dün adaleti katledenler, bu gün nasıl adalet arıyorsa, bu gün adaleti katledenlerin de yarın adalet arayacaklarından hiçbir şüphemiz yoktur. Bilesiniz.”