Onaran “Cumhurbaşkanı Erdoğan'a” seslendi: 

HIZLI VE KALICI ÇÖZÜMLER BEKLİYORUZ!

Kahramanmaraş merkezli yayın yapan www.marasnahaber.com.tr İnternet Haber Sitesi’nin imtiyaz sahibi ve sorumlu yazı işleri müdürü Kenan Onaran, bugün partisinin il kongresi için Kahramanmaraş’a gelecek olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi:

Onaran sitesindeki “Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hızlı ve Kalıcı Çözümler Bekliyoruz!” başlıklı yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan beklentileri Köşebaşı köşesinde kaleme aldı. İşte Kenan Onaran’ın o yazısı:

Maddi ve Manevi Tükeniş: Kumar Maddi ve Manevi Tükeniş: Kumar

“AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı Kongresi ve Depremzedelere Konut Teslim Töreni için 30 Kasım’da Kahramanmaraş’a gelmesi planlanan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kahramanmaraş’a gelişi beklentilerimizin karşılanması açısından bir milat olmalı!

Zira Kahramanmaraşlıların hayatlarını standart bir düzeyde bile yaşayabilmeleri için sorunların ertelenmesi veya geçici çözümlerle geçiştirilmesi değil, hızlı ve kalıcı bir şekilde çözülmesi gerekiyor.

Asrın Felaketini yaşayan Kahramanmaraşlılar için yıkıcı depremlerin üzerinden neredeyse 22 ay geçti; ama barınma en büyük sorunlardan biri olarak gündemimizden düşmüyor. Kahramanmaraşlılar, hâlâ konteynerlerde, derme çatma prefabrik gecekondularda yaşam mücadelesi veriyor. Çadırları ağıl veya ya enkazdan kurtarabildiği ya da deprem sonrası edindiği eşyalarına depo olarak kullanıyor.

24 Kasım’da meydana gelen kar ve tipi nedeniyle barındığı çadırı ve derme çatma yapılan gecekondusu zarar gören Afşinli vatandaşın haklı isyanı her şeyi özetliyor; ama biz yine de buradan bir kez daha anlatalım.

Mesela Sayın Cumhurbaşkanı Kahramanmaraş’a geldiğinde her şey güllük gülistanlık, işler çok hızlı yürüyormuş algısından uzak durarak Afşinli vatandaşın feryadını izletelim. Ama bu kışın da en çetin kışlardan biri olacağı bilgisini de ilave edelim.

Bu görüntülere Sayın Cumhurbaşkanının da kayıtsız kalmayacağını düşünüyorum.

Yine 24 Kasım’da yaşadığımız gibi hemen hemen her sağanak yağışta, altyapının yetersizliğini gözler önüne seren yolların göl olduğu görüntüleri izletelim, Sayın Cumhurbaşkanına!

Halimize acıyıp, altyapının yenilenmesi için Kahramanmaraş’a ilave bütçe ayıracağından şüphem yok.

Kahramanmaraş’ın deprem, yangın, fırtına, tipi, sel vb. afetlere sürekli maruz kalan bir şehir olduğunu anlatabilirsek Sayın Cumhurbaşkanına, şehrin yeniden inşa sürecinde afetlere daha dirençli yapılara sahip olabiliriz.

Altyapı demişken en ufak bir hava muhalefetinde Kahramanmaraş’ı karanlığa mahkûm eden AKEDAŞ’ı da uyarmasını isteyelim Cumhurbaşkanı’ndan. Uyarılsın ki AKEDAŞ, yatırımlarını yaparak vatandaşı mağdur etmesin.

Öte yandan depremin yıkamadığı ama idarecilerimizin henüz enkazlar kaldırılmadan öncelikli görüp ışık hızıyla yıktığı 12 Şubat Stadyumunun yerine, profesyonel maçlara ev sahipliği yapabilecek yeterliliğe sahip bir stadyum isteyelim. 10-15 bin kişilik stadyumun Kahramanmaraş için küçük olabileceğini uygun bir dille anlatıp, 46 bin kişilik bir stadyum isteyelim Sayın Cumhurbaşkanından.

6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri sonrası kentte sağlık hizmeti ihtiyacının daha da arttığını ancak sağlık hizmeti veren kurumların da her geçen gün daha da yetersiz kaldığı ayrıntısını paylaşalım Cumhurbaşkanıyla. Deprem sonrası Kahramanmaraş’ın verdiği nitelikli iş gücü göçünde sağlık çalışanlarının önemli bir yer edindiğini de dipnot olarak ekleyelim.

Ve Kahramanmaraş’ın; mevcut sağlık hizmeti veren kurumların toplamının kapasitesinden daha büyük bir şehir veya bölge hastanesine ihtiyacı olduğunu, bu hastanenin son teknoloji donanım, ekipmanla doldurulması gerektiğini ve tüm branşlarda sağlık hizmeti verebilecek uzman kadrolara ihtiyaç duyulduğunun da altını çizelim. Verilen mevcut sağlık hizmetlerinde bazı branşlarda tek doktor olduğunu, bazı branşlarda ise hiç doktor bulunmadığı detayını da verirsek, derdimizi kısmen anlatmış oluruz.

Rezerv alan, uygun olmayan alan, bina güçlendirme gibi alanlarda yaşanan mağduriyetleri samimi bir dille aktarabilirsek Sayın Cumhurbaşkanına, kalıcı çözümler sunacağından eminim.

Öte yandan esnafların bir geçici çarşıdan başka bir geçici çarşıya sürüklenmesinin iş kaybına neden olduğunu da araya sıkıştıralım.

Akabinde şehir ekonomisini masaya yatıralım.

İş insanlarının yatırımlarını yapabilecekleri yer sorunundan bahsettikten sonra, depremlerde zarar gören fabrikaların yeniden üretime başlamasını hızlandırılmasını talep edelim. İş gücü ihtiyacının üretimi sekteye uğrattığından, iş insanlarının başka şehirlere hatta başka ülkelere yatırımlarını kaydırdığından, şehrin normalleşme sürecinde bu ve yeni işletmelere ihtiyaç olduğunu anlaşılır bir üslupla özetleyip, iş dünyasını ayağa kaldıracak teşvik paketleri isteyelim. Bu bilgileri edinen Sayın Cumhurbaşkanı’nın, gerekenlerin yapılması için orada talimat vereceğine hiç şüphem yok.

Kahramanmaraş’ta eğitimin yerlerde süründüğünü, okullarda öğrencilerin 40 mevcudun üzerine çıkan sınıflarda eğitim görmeye çalıştığını, üniversite okumak için Kahramanmaraş’ı tercih eden özellikle kız öğrencilerin hâlâ yurt sorunu yaşadığını söyleyelim.

Gençlerin yarınlardan umutsuz, insanların her geçen gün mutsuz olduklarını, yaşanan sorunların aile birliğini parçaladığını ve boşanmaların arttığını, neticede toplumun psikolojisinin iyi olmadığını,

Kahramanmaraş’ta normalleşmenin istenilen düzeyde ilerlemediğini, sorunlar yumağının her geç gün büyüdüğünü ve teslim edilen – edilecek toplu konutların birçoğunda ulaşım, yakıt, aydınlatma vb altyapı gibi hizmetlerin yetersiz olduğunu, kısacası ne haldeysek olduğu gibi anlatalım.

Eminim Sayın Cumhurbaşkanı hızlı ve kalıcı çözümler için anında harekete geçecektir.”

Kaynak: WWW.MARASANAHABER.COM.TR

Editör: Akif Arslan