WASHİNGTON, (HİBYA) –

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile açıklama yaptı.

Çin'den ABD'ye misilleme Çin'den ABD'ye misilleme

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD’ye ziyaret gerçekleştirdi. Netanyahu ile ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da bir araya geldi.

Netanyahu ile Trump, görüşmenin ardından Oval Ofis’te ortak açıklama yaptı.

Görüşmede önemli konulardan bahsetme fırsatı bulduklarını belirten Netanyahu, “Tabii en önemlisi gümrük vergileri. Herkesi ilgilendiriyor. Kesinlikle ABD ile ticaret açığını ortadan kaldıracağız. Bunu yapmak gerekli ve tabii ki ticaretin önündeki engelleri kaldıracağız. İsrail de bir model olacak diğer ülkelere. Diğer ülkelere de aynısı yapma çağrısında bulunuyorum.” Dedi.

“ABD’ye gümrük vergisini sıfırlayacağız”

Netanyahu, ABD’ye gümrük vergisini süratle kaldıracaklarını dile getirerek, “Burada amaçlardan, niyetlerden bahsetmiyoruz. Sadece boş sözlerden değil, sonuçlardan bahsediyoruz. Amerika Birleşik Devletleri’ne gümrük vergisini sıfırlayacağız.” Diye konuştu.

Rehineler konusunun dayanılmaz bir acı olduğunu söyleyen Netanyahu, yeni bir anlaşma üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

“Herhangi bir çatışmadan kaçınmak istiyoruz”

Netanyahu, “Türkiye ile Amerikan’ın ilişkileri son derece iyi. Türkiye lideri ile de sizin ilişkileriniz son derece iyi. Biz herhangi bir çatışmadan kaçınmak istiyoruz. ABD’nin de bizimle birlikte çaba göstermesiyle böyle bir riskten kaçınılması daha kolay olacaktır.” Dedi.