DİLHAN TÜRKER YILDIZ

ANKARA, AA

Ücretsiz Eğitimlerle Tüm Satıcıları Influencer Yapıyor Ücretsiz Eğitimlerle Tüm Satıcıları Influencer Yapıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Vakıflar Genel Müdürlüğünün, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasar gören 11 vakıf eserinin restorasyonunu tamamladığını ve 377 vakıf eserinde ise restorasyon çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Bakan Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin hem can kaybına hem de manevi mirasın zarar görmesine yol açtığını belirtti.

Devletin güçlü iradesi ve milletin dayanışma ruhu sayesinde bu etkileri hızla ortadan kaldırdıklarını vurgulayan Ersoy, şunları kaydetti:

 Kültür

@MehmetNuriErsoy

6 Şubat’ta yaşadığımız büyük depremler, milletimizin sadece canını değil, manevi mirasını da derinden yaraladı.

Ancak devletimizin güçlü iradesi ve milletimizin dayanışma ruhu sayesinde bu etkileri hızla ortadan kaldırıyoruz.

Vakıflar Genel Müdürlüğümüz, geçtiğimiz yıl 11 eserin restorasyonunu tamamladı. 377 vakıf eserinin de restorasyonunu titizlikle sürdürmektedir.

Depremden zarar gören ve asırlardır milletimizin sarsılmaz inancını simgeleyen camilerimiz ile vakıf eserlerimizi yeniden ayağa kaldırmak için büyük bir özveriyle çalışıyoruz.

Gaziantep'te bulunan Alaüddevle Camii'nin de restorasyonunun tamamlanarak ibadete açılmış olması, milletimizin birlik ve beraberlik ruhunun bir nişanesi olarak bizlere umut veriyor.

Bu hizmetlerimiz, ecdadımızdan miras kalan vakıf kültürünü ve medeniyet değerlerimizi yaşatmak adına bir vefa borcumuzdur.

Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarımıza ve

@VakiflarGM

'ne gönülden teşekkür ediyorum.

 

Bakan Ersoy, Gaziantep'te bulunan Alaüddevle Camisi'nin restorasyonunun tamamlanarak ibadete açılmasının da milletin birlik ve beraberlik ruhunun bir nişanesi olarak umut verdiğini aktardı.

Ecdattan miras kalan vakıf kültürünü ve medeniyet değerlerini yaşatmak adına yapılan çalışmaların bir vefa borcu olduğunu dile getiren Ersoy, restorasyon sürecinde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarına ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne teşekkür etti.