Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Türk Dili ve Edebiyatı, Felsefe ve İlahiyat lisans programları mezunuyum. 27 yıldır Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapmaktayım. Evli ve iki çocuk annesiyim. Şiir, deneme, roman tarzlarında sekiz kitabım yayınlanmıştır. Çeşitli dergilerde ve internet sitelerinde çeşitli türlerde yazılar yayımlamaktayım.

 I M G 20250313 W A0007

“İlk kitap” hem yazar hem yayınevi açısından birlikte yeni bir yola çıkma heyecanını taşır. Siz “ilk kitap” olgusuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

Bütün yazarlar için ilk kitap çok heyecan vericidir. Acaba kitabımı yayınlasam olur mu olmaz mı, insanlar beğenir mi beğenmez mi diye uzun süre düşündükten sonra ben de ilk kitabımı bastırmaya karar vermiştim. İlk göz ağrısı diyebilirim ilk kitabım için.

 I M G 20250313 W A0008

Mesleğiniz mi sizi yazarlığa yönlendirdi? 

Hayır, ben hep edebiyatı seviyordum zaten. Ortaokulda Türkçe derslerinde kompozisyon sınavlarından tam puan alırdım. Lisede de çok severdim edebiyat derslerini. Kendimi bildim bileli yazardım bir şeyler. Yani doğuştan gelen bir yazma sevgisi, edebiyat sevgisi vardı bende.

 I M G 20240225 W A0038

Yazdığınız kitapların raflarda yerini aldığını görmek nasıl bir his?

 

İnanın çok güzel bir his. Kendinizle gurur duyuyorsunuz. Ortaya bir ürün çıkarmak çok güzel. O kitabın üzerinde isminizi görmek müthiş bir duygu.

 I M G 20250313 W A0007

En sevdiğiniz şiir kitabı hangisidir?

Necip Fazıl’ın Çile adlı eseri.

 

Kitap uyarlamalarının sinemaya aktarılması hususundaki düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz? Kitaplarınızı beyaz perdede görmek ister misiniz?

Zaman zaman beyaz perdede görüyoruz kitap uyarlamalarını. Fakat kitaplarda anlatılanlarla filmdekiler pek fazla örtüşmüyor. Aslına sadık kalınarak olursa bu tür uyarlamalar daha iyi olabilir.

Tabii ki ben de kitabımın beyaz perdeye uyarlanmasını isterim. Daha fazla insana ulaşması açısından iyi olabilir. Hem kitabı okuyup hem de filmini izlemek kitabı unutmamak açısından daha iyi olur diye düşünmekteyim.

 I M G 20250313 W A0008

"Öteki Olmak" Sergisi 8 Mart'ta Sanatseverlerle Buluşuyor! "Öteki Olmak" Sergisi 8 Mart'ta Sanatseverlerle Buluşuyor!

Beş yıl içinde ulaşmak istediğiniz hedefleriniz nelerdir?

Ben şu an daha çok çocuk edebiyatına yöneldim. Çocuklar için öyküler, masallar, şiirler yazıyorum. Amacım daha çok çocuğa ulaşmak. Güzel ve iyiliklerle dolu bir dünya kurmak için çocukları çok önemsiyorum. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Geleceğimizi doğru yönde şekillendirmek için uğraşıyorum.

 

 I M G 20240225 W A0038

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Edebiyat bir sanattır. Sanat ise insanı zarifleştirir. Edebiyat sadece birkaç satır güzel sözü bir araya getirmek demek değildir. Yazdığınız eserlerin bir amacı olması gerekir. İnsanlara güzel sözlerle hayatın güzelliklerini, iyiliklerini anlatmalıyız. Ümit veren şeylerden bahsetmeliyiz. Karamsarlıktan, argodan, küfürden uzak kalarak fayda verici konulardan insanlara bir şeyler anlatmalıyız. Ne sözleri ne de insanları incitmeden bu sahada çalışmamız gerekir. Çünkü edebiyat bir anlamda benim için hikmetli sözler söyleme sanatıdır. Eğer söylediğimiz, yazdığımız kelimeler insanlara güzel şeyler anlatmıyorsa boşuna laf kalabalığı yapmış oluruz. Gereksiz bir uğraşı ile meşgul olmuş oluruz. O sebeple edebiyat çok önemlidir.

 

Vakit ayırdığınız için teşekkür eder, çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.