İYİ Parti’nin Kahramanmaraş başarısızlığı sorgulanmalıdır!
Aslında siyasetin en önemli sorunu budur, böyle bir durum ortaya çıkmıştır.
İYİ Parti’nin yönetici kadrosu, maalesef ki halktan uzak, uzak kalmaya da devam ediyor.
“İnsanlık, Yenilik, İyilik...” Kısacası İYİ demek.. MHP’den 2017’de kopan Meral Akşener, Ümit Özdağ, Yusuf Halaçoğlu, Sinan Oğan gibi MHP’den ihraç edilen isimlerin bir araya gelerek Akşener liderliğinde kurulan bir siyasi partidir. Özdağ daha sonra İYİ’den ayrılarak ZAFER Partisi’ni kurdu.
CHP, İYİ Parti’ye vekil vererek grup kurdurdu ve seçimlere girmesini sağladı. 7 temmuz 2018secimleri İYİ’nin ilk seçimi oldu.
Kahramanmaraş’ın tanınmış KBB uzmanı Opr. Dr. Faruk Atlı’nın kurucu il başkanı olarak yaptığı tanıtım toplantısı öncesinde kurucu il yönetim kurulu üyeliği teklifini düşünmeden kabul etmiştim ve iki dönem il yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptım.
Sonrasında sayın Atlı’nın vekillik başvurusu oldu ve başkanlığa Davut Sarı getirildi. Atlı 2018 seçimlerinde önce il barajını geçti ve vekil seçildi, ancak yurtdışı oylarının CHP’ye çıkması üzerine de İYİ Partili Atlı‘nın yerine CHP’li Alı Öztunç, TBMM’ye gitti.
O dönemde gündem güne eriyen MHP’nin yerine geçecek bir İYİ Parti vardı. Teşkilat Başkanı Koray Aydın‘ın “Başarısız il yönetiminin istifa etsin” (yada öyle söylendiği için) isteği üzerine de önce yönetimden istifa ettim. Daha sonra da partiden istifa ettim. Çünkü başarı için partinin halka açılması gerekiyordu ama İYİ Parti açılma yerine, bana göre kapanmayı tercih ediyordu.
Daha sonra atanan il başkanı Avukat Ahmet Çabukel ve yönetimi de halka açılmak yerine (Ben yaptım, oldu) zihniyetini taşıyordu. Üyesi olduğum halde bir gün aramadılar, sormadılar. İl ve ilçe kongrelerinde, delege seçimlerinden gazeteci olduğum halde haberim olmadı.
Bu yüzden de “Bu tür partilerin toplumda yeri olmaz” diye düşünüyorum.
Geçen seçimde Faruk Bey’in oy sayısını ve diğer adayların çalışmasını görünce ”Bu seçimde İYİ Partili 2 vekilimiz olur” diye düşünmüştüm. Ama öyle olmadı, bunun bir çok sebebi olabilir. İlk sebepte partinin halktan uzak kalmasıdır. Bütün yapılan işler adeta sıradan bir dernek gibiydi ve bundan sonra da İYİ Parti artık yok hükmündedir.
İYİ Parti’yi aşağıdan yukarıdan, önden arkadan, sağdan soldan eleştirilebilir.
Kırmadan dökmeden incitmeden. Yanlışlıkları yazarak. Ama önemli olan bunların ele alınması gerekir. Yoksa bu memleket değil 20 yıl, daha çok 20 yıllar merkez partilere mahkum olur.
İYİ olun İYİ kalın İYİ yaşayın.